Σύμβολο ευεξίας, ισορροπίας και γεύσης. Με καταγωγή από τροπικές περιοχές και παρουσία σε κάθε σύγχρονη κουζίνα, αποτελεί πλέον προϊόν-κλειδί για Horeca, supermarket και επιχειρήσεις τροφίμων.
Στην Ελλάδα, η παραγωγή αβοκάντο έχει γνωρίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο τη Δυτική Κρήτη — και ειδικά τα Χανιά, που θεωρούνται το “νησί των αβοκάντο”.
Οι γνωστότερες ποικιλίες αβοκάντο είναι:
✔️ Hass: τραχιά φλούδα, μαυρίζει όταν ωριμάζει, βουτυράτη υφή
✔️ Fuerte: λεία φλούδα, αχλαδόμορφο σχήμα, ήπια γεύση
✔️ Zutano: λεπτή φλούδα, πιο υδαρής υφή
✔️ Bacon: λεία φλούδα, πράσινο εσωτερικό, φθινοπωρινή ποικιλία
Το αβοκάντο είναι η πράσινη επένδυση της σύγχρονης αγοράς και εμείς, φροντίζουμε να φτάνει σε εσάς όπως πρέπει — φρέσκο, ώριμο και γεμάτο αξία.