Μικρά αλλά θαυματουργά! Έχουν εξωτική καταγωγή, αλλά στην Ελλάδα έχουν βρει το ιδανικό τους περιβάλλον — ειδικά σε περιοχές όπως η Πιερία, η Άρτα, η Πρέβεζα, η Ημαθία και η Φθιώτιδα, όπου μάλιστα υπάρχουν και ΠΟΠ προϊόντα όπως το ακτινίδιο Σπερχειού.
Περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε και βοηθούν στην πέψη, την καρδιαγγειακή υγεία, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αποτοξίνωση.